Kiss

KISS on Yhdysvalloissa vuonna 1973 perustettu hard rock/glam metalli -yhtye. Paul Stanley ja Gene Simmons päättivät tammikuisessa New Yorkissa, että heidän aikaisempi bändinsä Wicked Lester kaipasi uudistusta. He kuulivat Peter Crissistä, kokeneesta rumpalista, joka koe-esiintyi Stanleylle ja Simmonsille.Kolmikko alkoi soittaa yhdessä paljon rankempaa rockia, kuin Wicked Lester, minkä lisäksi he alkoivat kokeilla eri meikkejä ja asuja kehittääkseen bändi-imagoansa. KISS onkin erittäin tunnettu nimenomaan bändin jäsenien erityislaatuisista kasvomaalauksista ja mieleenpainuvista asuista. Crissin lisäksi yhtyeeseen liittyi kitaristi Ace Frehley 1970-luvun alussa, minkä johdosta KISS syntyi. Nykyinen kokoonpano koostuu Simmonsin ja Stanleyn lisäksi Eric Singeristä ja Tommy Thayeristä.

Yksi kaikkien aikojen pumpuista

Yhtye on tähän mennessä julkaissut 24 studioalbumia. Viimeisin albumi, Monster, näki päivänvalon vuonna 2012. Etenkin 1990-luvun loppupuoli oli KISSille erittäin antoisaa aikaa. He voittivat yhteensä 16 Metal Edge Reader’s Choice Awardsia eri kategorioissa vuosina 1996–2000. Tämän lisäksi yhtye oli Grammy Award ehdokkaana Best Hard Rock Performance -kategoriassa. Palkintoja ja ehdokkuuksia oli edellä mainittujen lisäksi useita.Monet haluaisivat nähdä alkuperäisen kokoonpanon esiintymässä yhdessä, mutta Simmons ja Stanley ovat tehneet selväksi useissa haastatteluissa, että näin ei tule tapahtumaan. The Guardianin artikkelissa bändin keulahahmo, Stanley, vertaa alkuperäisen kokoonpanon yhteenpalaamista yhteisen yön ex-vaimon seurassa viettämiseen: “What’s the point?”, mies kyseenalaistaa.

Nykypäivää

Vaikka alkuperäinen joukko ei palaisikaan yhteen edes yhtä esiintymistä varten, voi vannoutunut KISS-fani nauttia bändin aidoista kappaleista yhtyeen kunniaksi kehitetyssä kolikkopelissä. Kolikkopelin symbolit koostuvat yhtyeen jäsenistä ja logosta, ja musiikki soi jokaisen pyörityksen ohessa.On melkeinpä uskomatonta, että vuonna 1973 perustettu yhtye on vieläkin niin suuressa suosiossa. Kasvomaalauksien ansiosta jäsenet eivät näytä vanhentuneen päivääkään. Ei voi muuta kuin nostaa hattua yhtyeen miehille bändin ylläpidosta; harva pystyisi samanlaiseen temppuun! Tämän vuoden huhtikuussa yhtye lähti 40 vuoden olemassaolonsa kunniaksi maailmankiertueelle, ja KISSin voi siis nähdä Etelä-Amerikassa, Euroopassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa tänä vuonna.