Fyysiseen suoritukseen

Jokainen lenkille tai salille lähtenyt tietää, että tassun toisen eteen pistäminen ja raudan pumppaaminen sujuvat huomattavasti mukavammin sopivan musiikin tahdissa. Rytmi voi auttaa suorituksen aikana, ja suosikkiartisti voi motivoida pusertamaan lihaksista voimat viimeiseen toistoon.Musiikin tiedetään vähentävän väsymyksen tunnetta, lisäävän psykologista innostusta ja fysiologista rentoutumisherkkyyttä sekä parantavan motorista koordinaatiotamme, jotka kaikki edistävät suoriutumistamme fyysisissä tehtävissä. Ja kuten edellisissäkin kohdissa, erityisesti instrumentin soittamisen on havaittu auttavan näiden ominaisuuksien kehittämisessä pitkällä aikavälillä.

Tuottavuuden lisäämiseen

Mikäli työskentelet ympäristössä, jossa sinun on mahdollisuus laittaa radio taustalle tai nappikuulokkeet korville, olet onnellisessa asemassa moniin muihin verrattuna. Musiikin kuunteleminen töissä on todettu hyödylliseksi keinoksi lisätä tuottavuutta: havaitsemme visuaalisia kuvia (kuten kirjaimia ja numeroita) paremmin ainakin rockin tai klassisen musiikin soidessa taustalla.

Levon parantamiseen

Rentouttava ja hidastahtinen musiikki on omiaan mielen rauhoittamisessa, lukuisat tutkimukset osoittavat. Oikean musiikin on jopa todettu toimivan joissain tapauksissa parannuskeinona unettomuuden hoitamisessa.Rauhoittava musiikki hidastaa sympaattisen hermojärjestelmän toimintaa, vähentää ahdistuneisuutta, madaltaa verenpainetta ja sykettä sekä mahdollisesti rentouttaa lihaksia.

Mielentilan kohottamiseen

Viimeinen kohta on varmasti tuttu meille jokaiselle; hyvänkuuloinen ja hetkeen sopiva biisi voi kertaheitolla kohottaa mieltäsi niin, että kankeimmankin aamun pohjalta saadaan luotua loistava ja aurinkoinen päivä. Hyväntuuliset kappaleet vapauttavat stressiä ja saavat meidät tuntemaan olomme positiivisemmiksi ja optimistisemmiksi. Musiikki laskee kortisolitasoja, joka tunnetaan yleisesti stressihormonina.